illustratiesillustraties.htmlillustraties.htmlshapeimage_1_link_0
pictogrammenpictogrammen.htmlpictogrammen.htmlshapeimage_2_link_0
contactcontact.htmlcontact.htmlshapeimage_3_link_0
over mezelfshapeimage_4_link_0
homeKidspicto.htmlKidspicto.htmlshapeimage_5_link_0Mijn naam is Jeanette van Tricht en ik ben grafisch vormgever.  Soms gebeuren er dingen in het leven, waardoor je je in je vak anders ontwikkelt dan je had verwacht. In mijn geval kwam dat doordat mijn oudste kind het syndroom van Asperger bleek te hebben.


Voor de zaken waar ik in mijn rol als moeder mee te maken kreeg, ben ik vanuit mijn beroep oplossingen gaan zoeken. Ik merkte dat het gebruik van beelden enorm hielp in de communicatie met mijn zoon. Vanuit die ervaring ontwikkelde ik Kidspicto®: pictogrammen die in vriendelijke, maar zeker niet kinderachtige beeldtaal van alles duidelijk maken voor hem, maar ook voor alle andere kinderen die houvast en structuur nodig hebben. Er zijn o.a. pictogrammen die laten zien in welke volgorde je je aankleedt en je je doucht en naar het toilet gaat. Ze laten zien wat er allemaal moet gebeuren voordat je naar school gaat. Er zijn pictogrammen die abstracte begrippen, zoals vakantie, kerstmis en en naar de dokter gaan concreet maken. En er zijn ook emotie-pictogrammen waarmee kinderen kunnen aangeven hoe boos, blij of verdrietig ze zijn. Kidspicto® is zowel inzetbaar op school, thuis als bij de begeleiding.


Ook het kinderboek “Had ik maar een tijdmachine” met bijpassende puzzelklok heb ik gemaakt vanuit mijn ervaring dat beeldtaal heel geschikt is om kinderen allerlei dingen uit te leggen. Tijd is veelomvattend begrip en voor veel kinderen lastig om te begrijpen. De klokpuzzel maakt tijd tastbaar en inzichtelijk. In het daarbij behorende kinderboek “Had ik maar een tijdmachine”, dat ik samen met Suzan Boshouwers (auteur) maakte, komt de hoofdpersoon Bob in een jaar tijd alle facetten van tijd tegen. Bijvoorbeeld dat het elk jaar weer zomer en winter wordt, dat tijd soms snel gaat en soms heel langzaam. En dat iedereen elk jaar een jaartje ouder wordt. ‘Had ik maar een tijdmachine’ is geschikt voor alle kinderen vanaf 5 jaar die willen klokkijken, niet kunnen wachten op hun verjaardag, aftellen tot ze bij opa en oma mogen logeren en hopen dat het snel vakantie is…


 
Kidspicto.html